Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

HOPDUVELFEESTEN 2018

HOPDUVELFEESTEN, VOOR EN DOOR IEDEREEN…

De dienst Sociale Zaken, de gemeentelijke toegankelijkheidsraad, vzw Intro en het Hopduvelcomité zorgen ervoor dat de feesten zo toegankelijk mogelijk zijn zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meevieren.

rolstoelpodium
Het hele terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  Zo is er een toegankelijke ingang, een aangepast toilet én een rolstoelpodium. Er zijn Intro-assistenten aan het rolstoelpodium aanwezig om personen met een handicap te ondersteunen.

parking
Er zijn ook voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Puck stelt haar parking in de Neerstraat na de openingsuren van de winkel ter beschikking voor personen met een beperking. Wie gebruik wil maken van deze voorbehouden plaatsen, meldt zich aan bij de dienst Sociale Zaken. Tijdens de stoet op zondag is er langs het parcours, ter hoogte van de Huinegem, een afgebakende zone voor rolstoelgebruikers voorzien.

t-ringleiding
Voor mensen die een hoorapparaat gebruiken, is het soms niet evident om te genieten van een optreden. Om hieraan tegemoet te komen, wordt een ringleiding voorzien. Die zorgt ervoor dat personen met een hoorapparaat elektrisch versterkt geluid zonder storende omgevingsgeluiden kunnen horen. Mensen met een hoorapparaat hoeven het enkel op de T-stand te zetten. De ringleiding wordt voorzien tijdens de optredens.

Duvelsverzen en ‘An Old Monk’ van Josse De Pauw vinden plaats in cultuurzaal Oud Gasthuis. In deze zaal is altijd een ringleiding aanwezig. Indien je deze wenst te gebruiken, meld je dit even wanneer je een ticket koopt. Mensen met een visuele beperking kunnen de optredens op de videowall bekijken. Verder duiden grote pictogrammen de faciliteiten aan.

Wil je de Hopduvelfeesten bezoeken, maar maakt je beperking het onmogelijk om dit zonder begeleiding te doen? Neem dan vóór 1 september contact met de dienst Sociale Zaken.  Je begeleider kan dan gratis toegang tot de feestelijkheden krijgen.

Wil je gebruik maken van het rolstoelpodium of van de ringleiding?
Word je begeleid naar de feesten en wil je begeleider gratis toegang krijgen?
Wens je een voorbehouden parkeerplaats?
Wil je meer informatie over de andere faciliteiten?

Neem dan zeker contact op met de dienst Sociale Zaken :
T 02 454 19 97
socialezaken@asse.be

Foto : Pieter Coomans