Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

3 LOCATIES, 3 FUIVEN #TRIPPELFUIF

Nieuws

Duvelsverzen : Wij heten welkom …

ByonwithReacties staat uit voor Duvelsverzen : Wij heten welkom …

MAAK KENNIS MET ONZE GASTEN 

Met graagte en terechte trots stellen wij onze Duvelse gasten aan u voor:

Mustafa Kör

was stadsdichter van Genk in 2008. Hij is geboren in Anatolië en groeide op in Opgrimbie. Het verhaal ‘Uitverkorene’ werd bekroond met de extra eerste prijs voor proza in de Nederlandse El Hizjra-verhalenwedstrijd. In 2007 publiceerde hij de roman ‘De lammeren’, gebaseerd op het bekroonde verhaal. Zijn debuutbundel ‘Ben jij liefde’ verscheen in mei 2016 en wordt juichend gerecenseerd.

Runa Svetlikova

studeerde grafisch ontwerp en taal- en letterkunde. Ze publiceert in obscure en literaire blaadjes en staat te pas en te onpas op literaire podia.

Haar debuut Deze zachte witte kamer (Marmer, 2014) won de Herman De Coninckdebuutprijs, de Jo Peters Poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs.

Monir Goran

Muzikant en componist Monir Goran woont in Utrecht en geeft concerten en workshops. Hij begeleidt ook dichters en schrijvers (zowel met ud als klassieke gitaar).

Monir vluchtte eind 1999 van Irak naar Nederland. ‘Sinds we kinderen hebben, is het een grote chaos: Nederlandse en Arabische literatuur, poëzie, kinderboeken…’

Isabel Junius °03-06-1975

Ik ben geboren en getogen in Asse. Ik voelde me kind aan huis in de Academie August De Boeck waar ik eerst 7 jaar Klassiek Ballet volgde om nadien in de dictie- en voordrachtklas van Lieve Van Mileghem te belanden.
Het was een heerlijke tijd waarin het woord ‘ontdekken’ centraal stond.

Mijn studie nadien genoot ik in Amsterdam. Ik ben er opgeleid tot theaterdramaturge maar ging sneller dan verwacht in televisie werken. Eerst in Hilversum, later – terug in België – voor de VRT. En daar werk ik nog steeds, als documentairemaker (eindredacteur) voor CANVAS.

Historische, maatschappelijke of wetenschappelijke documentaires maken voor televisie is meer dan een job, het is een passie en een engagement.

Afgelopen maand mei werd op Canvas Weduwen na de Val (2017) getoond. Deze driedelige reeks maakte ik met VRT journalist Peter Verlinden. Daarnaast ben ik ook coach voor makers van de CANVAS reeks 4×7, in samenwerking met het productiehuis De Chinezen. (2016-2017)

Een project waar ikzelf nog steeds fier op ben dat ik eraan meewerkte heet Triq Slama Mohamed, Reis in vrede (2011) Het is een tweeluik over de Marokkaanse Antwerpenaar Mohamed Zoubir Abdeslam, een pionier binnen de Marokkaanse migratie van de jaren ’60.

Tegenwoordig werken we toe naar een spannende filmzomer: CINEMA CANVAS On Tour is een filmevenement op locatie en op tv met gasten uit de sector die hun favoriete film voorstellen aan de kijker.

Met plezier duik ik in mijn gedichtenbundels op zoek naar die ene favoriet.

Voorverkoop gaat van start

ByonwithReacties staat uit voor Voorverkoop gaat van start

Zaterdag 12/08 start de voorverkoop voor de Trippelfuif & de BBQ.

Haast je naar één van de voorverkooppunten : Jeugdhuis ’t Bronneken, Gemeentehuis, Standaard Boekhandel  of CC Asse.

Hieronder vind je een oplijsting van de openingsuren van de voorverkooppunten. Wij maken ons sterk dat deze de realiteit benaderen.
Hou rekening met de feestdag op 15 augustus en wie weet maken onze voorverkooppunten net als jij de brug op 14 augustus.

Standaard Boekhandel  CC Asse jh ’t Bronneken  Gemeentehuis
maandag 9u – 18.30u 8.30u – 12u 20u – 00u 8.30u – 12u
dinsdag 9u – 18.30u 8.30u – 12u / 13u – 16.30u gesloten  8u – 12u & 14u – 19u
woensdag 9u – 18.30u 13u – 18u 20u – 00u 8.30u – 12u
donderdag 9u – 18.30u 8.30u – 12u / 13u – 16.30u gesloten  8.30u – 12u
vrijdag 9u – 18.30u 8.30u – 12u / 13u – 16.30u 16u – 00u 8.30u – 12u
zaterdag 9u – 18.00u gesloten  gesloten  gesloten 
zondag gesloten  gesloten  20u – 00u gesloten 

Poëzie en muziek die ontroert en doet glimlachen

ByonwithReacties staat uit voor Poëzie en muziek die ontroert en doet glimlachen

Duvelsverzen, de jaarlijkse Assese hoogmis voor poëzie, verwent het publiek weer met beklijvende teksten en muziek.

Niet één maar twee dichters lezen voor uit hun poëziedebuut: Mustafa Kör en Runa Svetlikova.

Als vanouds zijn ook de ‘Lievelingen van de maan’ (leerlingen woord van de Kunstenacademie) van de partij. Voor zij de academie verlaten, laten zij u naar hun Duvelsverzen luisteren.

Bovendien leest ook documentairemaker bij Canvas en geboren Assenaar Isabel Junius haar lievelingsgedichten.

Een bijzondere gast valt een poëtisch eerbetoon te beurt.

Tussen de verzen door speelt Monir Goran hemelse muziek op de oed.

Uw gastheer is Dries Martens.

Wees welkom!

Trippelfuif, terug van nooit weggeweest!

ByonwithReacties staat uit voor Trippelfuif, terug van nooit weggeweest!

Op de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten moet Asse nog een jaartje wachten. Dat houdt het Hopduvelcomité echter niet tegen om ook in 2017 naar buiten te komen met een feestje.

Zaterdag 9 september kan je op Asphatlco-site terecht voor een driedubbel festijn want de organisatie grijpt terug naar een beproefde formule: de Trippelfuif

‘Trippel’ verwijst in dit geval niet het rijke alcoholgehalte van sommige bieren, maar naar de drie ‘trippel’ locaties waar gefeest kan worden tijdens de Trippelfuif, namelijk binnen in ’t Jass, in een grote fuiftent op de Asphaltco-site & in Jh ’t Bronneken. Op deze drie locaties worden verschillende muziekstijlen gespeeld voor jong, oud en goud.

NIEUW : Voor wie graag wat vroeger begint is er een fantastisch lekkere BBQ vanaf 19u op de Asphaltco-site. Schuif samen vrienden en familie de voeten onder tafel en geniet van een ruim assortiment vleesjes, groentenbuffet à volonté inclusief warme en koud sausjes. Inschrijven verplicht via info@hopduvel.be

Toegangsprijzen:
VVK: € 6 (vanaf 7 augustus)
KASSA: € 9
BBQ inclusief aperitief & inkom Trippelfuif: € 25 (kaarten in voorverkoopunten)

Hopper op de schoolbanken!

ByonwithReacties staat uit voor Hopper op de schoolbanken!

Hopper, mascotte van het Kinderdorp op zaterdag, trekt deze week langs de Assese kleuter- en lagere scholen. Maandag (foto’s) en dinsdag was het lief ‘klein’ konijntje op bezoek bij de kinderen van de vrije kleuterschool t’ Pleintje en de vrije lagere school De Kleine Wereld.

Vandaag trekt Hopper naar GBS Sleutelbos Walfergem. Morgen vind je hem in GBS De Springplank én de Sleutelbos. Op vrijdag springt hij even binnen in vrije basischool De Leerheide.

Heb je Hopper deze week niet gezien? Kom dan zeker naar het Kinderdorp op zaterdag. Meer info vind je hier

hopper 1    hopper 2    hopper 3    hopper 4