Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

Een verduveld goed weekend! #hdf2016

Nieuws

Trippelfuif, terug van nooit weggeweest!

ByonwithReacties staat uit voor Trippelfuif, terug van nooit weggeweest!

Op de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten moet Asse nog een jaartje wachten. Dat houdt het Hopduvelcomité echter niet tegen om ook in 2017 naar buiten te komen met een feestje.

Zaterdag 9 september kan je op Asphatlco-site terecht voor een driedubbel festijn want de organisatie grijpt terug naar een beproefde formule: de Trippelfuif

‘Trippel’ verwijst in dit geval niet het rijke alcoholgehalte van sommige bieren, maar naar de drie ‘trippel’ locaties waar gefeest kan worden tijdens de Trippelfuif, namelijk binnen in ’t Jass, in een grote fuiftent op de Asphaltco-site & in Jh ’t Bronneken. Op deze drie locaties worden verschillende muziekstijlen gespeeld voor jong, oud en goud.

NIEUW : Voor wie graag wat vroeger begint is er een fantastisch lekkere BBQ vanaf 19u op de Asphaltco-site. Schuif samen vrienden en familie de voeten onder tafel en geniet van een ruim assortiment vleesjes, groentenbuffet à volonté inclusief warme en koud sausjes. Inschrijven verplicht via info@hopduvel.be

Toegangsprijzen:
VVK: € 6 (vanaf 1 augustus)
KASSA: € 9
BBQ inclusief aperitief & inkom Trippelfuif: € 25 (inschrijven via info@hopduvel.be)

Hopper op de schoolbanken!

ByonwithReacties staat uit voor Hopper op de schoolbanken!

Hopper, mascotte van het Kinderdorp op zaterdag, trekt deze week langs de Assese kleuter- en lagere scholen. Maandag (foto’s) en dinsdag was het lief ‘klein’ konijntje op bezoek bij de kinderen van de vrije kleuterschool t’ Pleintje en de vrije lagere school De Kleine Wereld.

Vandaag trekt Hopper naar GBS Sleutelbos Walfergem. Morgen vind je hem in GBS De Springplank én de Sleutelbos. Op vrijdag springt hij even binnen in vrije basischool De Leerheide.

Heb je Hopper deze week niet gezien? Kom dan zeker naar het Kinderdorp op zaterdag. Meer info vind je hier

hopper 1    hopper 2    hopper 3    hopper 4   

Chateaux Vini en Hopduvel steunen heropbouw getroffen Amatrice

ByonwithReacties staat uit voor Chateaux Vini en Hopduvel steunen heropbouw getroffen Amatrice

Op zaterdag 10 september kan je net als vorig jaar terecht in de Bubble Up bar.

In de exclusieve loungebar, in samenwerking met Chateaux Vini, vind je niet alleen bubbles, maar ook lekkere italiaanse wijnen. Samen met Bart Rogiers stelden we een gevarieerde kaart samen. Ook een aangepast hapje is voorzien.

Speciaal op kaart dit jaar is de penne all’Amatriciana. 

Deze pasta is de specialiteit van het dorp Amatrice dat onlangs getroffen werd door een verwoestende aardbeving.
Per verkocht bord penne all’Amatriciana schenkt Hopduvel € 1 euro aan het fonds voor de heropbouw van Amatrice en Chateaux Vini verdubbelt het ingezamelde bedrag.

Meer informatie over de Bubble Up bar vind je hier.

Oproep aan de Hopduvelfans

ByonwithReacties staat uit voor Oproep aan de Hopduvelfans

Beste Hopduvelfan,

Het is bijna zover. Nog een paar keer slapen en we zijn allen klaar voor wat opnieuw 2014 - Hopduvelfeesten Asse-1409142338-IMG_7877een fenomenale driedaagse hoort te worden.

“We” dat zijn eigenlijk een heel pak Assenaren. Tal van vrijwilligers, gemeente- en cc Asse-personeel en de trouwe sponsors dragen elke editie hun steentje(s) bij om samen prachtige feesten te organiseren.

Het waren trouwens al fijne weken. De opening van het Duvelpark, de tentoonstellingen en lezing omtrent de Assenaar in de Kijker alsook de Duvelsverzen mochten veel bezoekers en lovende woorden verwelkomen.

Maatregelen
Zoals alle grote, publieke evenementen zijn dit jaar ook bij de Hopduvelfeesten verhoogde veiligheidscontroles voorzien.

Aan de ingangen zullen op vrijdag, zaterdag én zondag bewakingsagenten staan die je verwelkomen op de feesten. Zij zullen je vragen om je rugzak of tas te openen om even te controleren. Maak je geen zorgen: op verdachte voorwerpen na mag alles mee binnen. Zonnebrandolie, make-up en deodorant zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem. Zoals elke editie vragen we je wel om geen eigen drank mee te brengen.

2014 - Hopduvelfeesten Asse-1409142203-IMG_7510Kom op tijd
Als je aan de inkom een beetje meewerkt en je handtas of rugzak al hebt openstaan loopt alles wel vlot en ontstaan er geen wachtrijen.

Maar kom gewoon op tijd. Op vrijdag gaan de deuren al open vanaf 19u en om 20u geven De Popduvels de aftrap van deze nu al legendarische feesten.

 

Duvelse groeten en tot gauw,
Het Hopduvelcomité

foto’s : Jeroen Van Nieuwenhuyzen

hopduvelcomité

foto Hopduvelcomité : Rudy De Saedeleir

Hoppluk in hoplochting Waarbeek

ByonwithReacties staat uit voor Hoppluk in hoplochting Waarbeek

Vrijdag 2 september vond de hoppluk plaats op het hopveld in Waarbeek. En het mag gezegd: de oogst is royaal. Dat is mooi meegenomen daar de hopperanken de komende dagen worden gebruikt om de etalages van de lokale handelaars én het feestterrein te decoreren.

De hopplanten zijn van de Amerikaanse soort ‘Nugget’, gekend om haar hoge resistentie tegen ziekten en makkelijke teelt. De ranken kunnen tot 8 meter hoog groeien.

Hopveld 02092016-002 De hoplochting bevindt zich aan het veldbaantje ‘Den Hooghe Vleughe’, een onverharde wandelweg tussen Waarbeek en Doren. Bijzonder aan het veld is het kunstwerk van Peter Schoutsen. De kunstenaar liet zich inspireren door de zes ‘hopheiligen’: Sint-Arnout, HH Kruisen van Asse, Sint-Petrus Ascanus, Sint-Rochus, Ons-Lief-Vrouwke in de hop en Sint-Jan De Doper. Zij werden aanbeden voor een goede hopoogst. De namen van de heiligen zijn uitgefreesd in grote metalen platen die tussen de hopranken staan.

Het wandelpad rond en door het veld vormt het tweede deel van het kunstwerk. In de betonnen tegels zijn zegswijzen en spreuken uit oude kruidenboeken gegraveerd.

Projectvereniging ’t Stakenhuis
In 2011 richtten Asse en Aalst ’t Stakenhuis op; een vereniging om het hoperfgoed van de regio nieuw leven in te blazen. In Asse is er het heraangelegde hopveld in Waarbeek, in Aalst is er het project Faluintjes met een hopveld in Meldert.

 

’t Stakenhuis neemt een coördinerende en ondersteunende rol op. De vereniging draagt zorg voor het onderhoud van beide hopvelden dat in Asse door maatwerkbedrijf AMAB (beschutte werkplaats) wordt onderhouden.

De naam ’t Stakenhuis verwijst naar de tegen elkaar gestutte staken in de winterperiode. De houten palen van de stakenvelden werden na de oogst uit de grond gehaald. Eén paal bleef staan, de overige palen liet men ertegen rusten. Zo vormden de stakenhuizen typische landschapselementen van deze hopregio.

’t Stakenhuis hoopt dat in de toekomst nog meer gemeenten die hopteelt en -erfgoed een warm hart toedragen de projectvereniging zullen versterken.

Meer info
Bevoegde mandataris: Geert Heyvaert, M 0473 73 95 83, geert.heyvaert@asse.be
Bevoegde dienst: dienst Cultuur, T 02 456 01 66, cultuurdienst@asse.be

Foto’s
Nora Van den Cruyce

 

Hopveld 02092016-007

 

Hopveld 02092016-008