Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

HOPDUVELFEESTEN 2018

Nieuws

UKULOGISCH MUSEUM

ByonwithReacties uitgeschakeld voor UKULOGISCH MUSEUM

Laat je helemaal in de sfeer brengen voor de Hopduvelstoet door de muzikanten van het Ukulogisch Museum:

zondag 9/9 om 14.00 uur in het PaMuDoKu (Patagondisch Museum voor Dolende Kunsten), Gemeenteplein 26 (voor het Oud Gasthuis)

Toegang: vrije gift

VEKEERSMAATREGELEN HOPDUVEL

ByonwithReacties uitgeschakeld voor VEKEERSMAATREGELEN HOPDUVEL

Verkeersmaatregelen vanaf 03.09.2018

Vanaf maandag 3 september om 17.00 uur tot maandag 10 september om 24.00 uur is de Boekfosparking (het feestterrein) verkeersvrij en geldt er parkeerverbod.

Verkeersmaatregelen vanaf 06.09.2018

Vanaf donderdag 6 september om 19.00 uur tot maandag 10 september om 24.00 uur (rekening houdend met de demontage) wordt Boekfos tussen Muurveld en rondpunt Parklaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Er loopt een plaatselijke omleiding via Muurveld – Arsenaalstraat – Vronemeers – Boekfos – Weversstraat.

Vanaf donderdag 6 september om 19.00 uur tot maandag 10 september om 24.00 uur geldt er parkeerverbod in:

Boekfos tussen Muurveld en N9;
Parklaan van Boekfos tot Potteel;
Muurveld van Bloklaan tot Arsenaalstraat;
Pastinakenstraat van Boekfos tot Parklaan.

Verkeersmaatregelen vanaf 07.09.2018

Op vrijdag 7 september van 07.00 tot 18.00 uur geldt er een parkeerverbod op het volledige Kerkplein tot na opbouw podium.

Op vrijdag 7 september van 17.00 uur tot zaterdag 8 september om 07.00 uur geldt er een parkeerverbod op het Gemeenteplein.

Vanaf vrijdag 7 september om 07.00 uur tot maandag 10 september om 24.00 uur wordt de Parklaan tussen Boekfos en Potteel afgesloten voor doorgaand verkeer.

Op vrijdag 7 september van 07.00 tot 20.00 uur moet het doorgaand verkeer van de Parklaan een omleiding volgen via de Pastinakenstraat naar Boekfos. In de Pastinakenstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd van rondpunt Parklaan naar Boekfos. Er geldt eveneens eenrichtingsverkeer in de Witteramsdal van huisnummer 62 naar Nieuwstraat.

Op vrijdag 7 september van 20.00 uur tot het einde van de feesten wordt de rijrichting in de Pastinakenstraat omgekeerd waardoor er een omleiding loopt van de Parklaan via Bergestraat naar Stationsstraat.

Van vrijdag 7 september om 20.00 uur tot maandag 10 september om 10.00 uur wordt in de Pastinakenstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd van Boekfos tot rondpunt Parklaan.

Verkeersmaatregelen 09.09.2018 n.a.v. Hopduvelstoet

Op zondag 9 september geldt een parkeerverbod van 11.00 tot 18.00 uur in volgende straten: Pastinakenstraat, Parklaan en Bergestraat.

Er geldt een volledig of gedeeltelijk parkeerverbod in volgende straten:

 • zondag 9 september van 08.00 tot 24.00 uur: parking zwembad
 • zondag 9 september van 13.00 tot 18.00 uur: Stationsstraat, Weversstraat, Steenweg, Nieuwstraat, Muurveld, Hofveld, Bloklaan, Sint-Martinusstraat, Kerkplein, Kattestraat, Neerstraat (= omloop stoet en ontbinding stoet) + Mollestraat, Tuinwijk, Bremt, Marlier, Prieelstraat, Bergestraat, Potaarde (= omleidingswegen).

Volgende straten zijn volledig of gedeeltelijk verkeersvrij tot het einde van de stoet:

 • vanaf 12.00 uur: Pastinakenstraat, Parklaan, Bergestraat
 • vanaf 14.30 uur: Stationsstraat, Weversstraat, Gemeenteplein, Steenweg, Nieuwstraat, Muurveld, Hofveld, Bloklaan, Sint-Martinusstraat, Kerkstraat, Markt, Arsenaalstraat, Neerstraat.

Vanaf 13.00 uur wordt parking Hopmarkt afgesloten voor alle verkeer naar en van de parking tot het einde van de stoet. Ontsluiting van de parking voor de geparkeerde voertuigen is mogelijk via de doorsteek naar de Arsenaalstraat.

Vanaf 13.00 uur tot het einde van de stoet wijzigen volgende verkeerssituaties:

 • Witteramsdal: invoering eenrichtingsverkeer van N285 (Nieuwstraat) tot huisnummer 62.
 • Kelestraat: invoering eenrichtingsverkeer van N47 naar Prieelstraat.
 • Koensborre: opheffing eenrichtingsverkeer tussen Broekeweg en Koningin Astridstraat.
 • Muurveld: opheffing eenrichtingsverkeer tussen Nieuwstraat en Hofveld.
 • Neerstraat: opheffing eenrichtingsverkeer van Arsenaalstraat naar Boekfos.

Tijdens de Hopduvelfeesten voorziet de politie een bewegwijzerde omleiding.

HOERA, OOK DIT JAAR IS ER WEER EEN BUBBLE BAR!

ByonwithReacties uitgeschakeld voor HOERA, OOK DIT JAAR IS ER WEER EEN BUBBLE BAR!

Ook dit jaar kan je op zaterdag 8 september de Hopduvelfeesten in hogere sferen beleven! Samen met onze trouwe partner Châteaux Vini voorzien we voor jou en je vrienden, familie of klanten niet alleen bubbels, maar ook lekkere Italiaanse én (nieuw!) Franse wijnen inclusief aangepaste hapjes. Onze Assese huiscateraar ‘De keuken van Karkas’ voorziet immers tapas- en breugelborden!

Vanuit de loungebar, die zich op een verhoogd terras op amper enkele meters van het podium bevindt, heb je immers een uniek zicht op de artiesten en het feestterrein. Zo dichtbij, maar toch bijzonder relaxed, heb je de Hopduvelfeesten nog nooit gevolgd.

Parktisch:
Koop je bubbelvoucher
 in voorverkoop in één van de voorverkooppunten, online of aan de kassa.

1 bubbelvoucher = € 15 = toegang tot loungebar op zaterdag 8 september, incl. 2 glaasjes bubbles.
De bubbelvoucher geeft je geen toegang tot het festivalterrein. Deze voucher dien je steeds te combineren met een toegangsticket voor zaterdag of een weekendkaart!

[ls_button icon_right=”fa-ticket” color=”red” url=”https://hopduvel.eventsquare.co/nl/qm6y6n7wjizk” target=”_new” ]Koop Bubblevoucher[/ls_button]

[ls_divider type=”dotted” color=”grey”]

OPGEWARMDE POPDUVELS

ByonwithReacties uitgeschakeld voor OPGEWARMDE POPDUVELS

Net als 2 jaar geleden openen de leerlingen en leerkrachten van de pop- en jazzafdeling Kunstenacademie A. De Boeck ook dit jaar feesten. En om dat even swingend te doen als 2 jaar geleden steken de muzikale koppen samen.

Enkele sfeerfoto’s

Veerle 2

PJ Lucas en Wim

Pieter Jan Dendauw

Jore Sophie en Bruno

Jeroen C 2

 

Praktisch:

DE POPDUVELS
vrijdag 7 september
20u – 20u50

[ls_button icon_right=”fa-ticket” color=”red” url=”http://www.hopduvel.be/tickets2/” target=”_new” ]Koop tickets[/ls_button]

HOPDUVELFEESTEN, VOOR EN DOOR IEDEREEN

ByonwithReacties uitgeschakeld voor HOPDUVELFEESTEN, VOOR EN DOOR IEDEREEN

De gemeentelijke toegankelijkheidsraad en het hopduvelcomité werken samen opdat zo veel mogelijk mensen kunnen meegenieten van de feesten.

 • Het hele terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo zal er een toegankelijke ingang, een verlaagde toog, een aangepast toilet en een rolstoelpodium zijn. Ook mensen die niet goed te been zijn en willen zitten tijdens een optreden kunnen terecht op dit podium.
 • Er zijn drie extra voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Deze parkeerplaatsen worden ingericht in de Vronemeers aan het kruispunt met de Boekfos.
 • Voor mensen die een hoorapparaat gebruiken is het niet evident om te genieten van een optreden. Een ringleiding zal ervoor zorgen dat personen met een hoorapparaat het elektrisch versterkt geluid kunnen horen zonder storende omgevingsgeluiden.
 • Mensen met een visuele beperking kunnen de optredens op de videowall bekijken. Verder zorgen we voor grote pictogrammen om je wegwijs te maken.
 • Wanneer je de Hopduvelfeesten wil bezoeken maar je beperking maakt het onmogelijk om dit zonder begeleiding te doen, kan je dit laten weten aan de dienst Sociale Zaken vóór 7 september. Je begeleider kan dan gratis toegang krijgen tot de feestelijkheden.
 • Duvelsverzen, Hop Hop Flavoria en familievoorstelling ‘Bizar’ vinden plaats in cultuurzaal Oud Gasthuis. Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders zijn er specifieke plaatsen in de zaal. Neem contact op met het secretariaat van CC Asse (T 02 456 01 60) als je hier gebruik van wil maken. Mensen met een gehoorprobleem kunnen gebruik maken van de ringleiding in de zaal (enkel indien de voorstelling geluidsversterking gebruikt), die voorzien wordt vanaf de D-rij tot en met de K-rij. Mensen die niet over een T-stand beschikken op hun hoorapparaat kunnen speciale oortjes verkrijgen aan de balie. Meer informatie hierover kan je verkrijgen bij CC Asse.

Meer info:
dienst Sociale Zaken
T 02 454 19 97
socialezaken@asse.be