Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

HOPDUVELFEESTEN 2018

Pat in de kijker

ASSENAAR IN DE KIJKER:
PAT VAN HEMELRIJCK

Pat Van Hemelrijck (Asse, 1952) is een Belgisch theatermaker. In 1972 studeerde hij af aan Sint-Lukas Brussel waarna hij stage liep in het Théâtre National. Samen met Josse De Pauw en Dirk Pauwels richtte hij in 1977 het bekende theatercollectief Radeis op dat er in 1984 – op het hoogtepunt van zijn internationale roem – mee stopte. Van 1988 tot 1990 werkte hij samen met het Nederlandse muziektheatergezelschap Orkater. Sinds 1991 is hij de drijvende kracht achter het artiestencollectief Alibi.

PAT


PROGRAMMA:

TENTOONSTELLING – van 26 augustus tot en met 16 september

Vernissage op 26 augustus 19.30 uur
Foyer van de cultuurzaal.


Tijdens deze tentoonstelling verrast de Assenaar in de kijker met beelden, constructies, impressies uit zijn rijk verleden. Vooral de/het Alibi collectie(f) staat hierbij centraal. Laat je meedrijven in de wondere wereld van Pat.

 

De tentoonstelling van Pat Van Hemelrijck in de foyer van CC Asse is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek en/of het secretariaat van CC Asse. Concreet is dat: 

  • op maandag, dinsdag en donderdag: van 8u30 tot 20u
  • op woensdag en vrijdag : van 8u30 tot 18u
  • op zaterdag & zondag : van 14u tot 18u

Pat is trouwens een grote fan van Manke Fiel. Ontdek tijdens de tentoonstelling de maquette van het ‘Museum De Vaerenberg’ van Paul De Landsheer. Een tipje van de sluier vind je hieronder.

 

DEKAST – zondag 26 augustus

zondag 26 augustus
Tent Manke Fiel, Patagondisch museum voor dolende kunsten, Gemeenteplein 26
Voorstelling om 16u & 18u (volzet)


Pat verkeert al langer in de ban van de mechanische wereld van speelgoed, robots en muziekdozen. Ook de mechanische dansorgels Decap uit vervlogen tijden blijven inspireren, zelfs in deze tijd van snelle verandering, nieuwe instrumenten en steeds wisselende geluidsdragers en muziekgenres. Kan Pat analoog en digitaal verzoenen tot een boeiende vertelling, een eigenzinnige variant op ‘Pinoccio’?

De muzikale kast stond model voor het decor van ‘Bizar’, een voorstelling die her en der al in de prijzen viel en furore maakt in beide landsgedeelten en het buitenland. DEKAST is dan ook ergens een soort archiefkast, een kleine revuevoorstelling met spitsbroeder en collectivist Geert Waegeman.

Concept, vorm en spel: Pat Van Hemelrijck
Muziek en spel: Geert Waegeman

Voorstelling om 16u : reserveren via info@hopduvel.be
Voorstelling om 18u : VOLZET

dekast
Hop Hop Flavoria 
– Revue

Vrijdag 31 augustus
Cultuurzaal Oud Gasthuis, 20u30

Al veertig jaar maakt Pat Van Hemelrijck, theatermaker, regisseur, decorbouwer, beeldend kunstenaar – kortom artistieke duizendpoot – theater met voorwerpen, decors en mechaniekjes. Na een eerste artistiek verhaal met Radeis (1977 – samen met Josse Depauw) richt Pat in 1991 het Alibi Collectief op. Hun thuishaven is Brussel. Ze reizen rond in Vlaanderen, maar ruim een kwart van de voorstellingen die ze maken speelt het Collectief in het buitenland.

veelzijdigheid
Het Alibi Collectief was pionier op het gebied van livevideo- en livecameraprojectie in theater. Het gezelschap staat voor allerlei artistieke experimenten met alle mogelijke materialen: van een tweedehandsstofzuiger tot filmprojecties en videomonitors, teksten, muziek en uiteraard het menselijk lichaam als motor. Deze veelzijdigheid maakt het moeilijk hun theater te typeren: ‘figurentheater’, ‘objectentheater’, ‘beeldend theater’, … termen die slechts een deel van het verhaal vertellen. ‘Familietheater’? Dat is het ook: via humor en verbeeldingskracht worden zowel kinderen als volwassenen
aangesproken.

revue
Samen met dat Alibi Collectief én de bloedbroeders van de Fundación Patagonista opent hij de Hopduvelfeesten met de revue ‘Hop Hop Flavoria’ (amusementstheater met dans-, zangen variéténummers en lichtvoetige komische sketches). Hij verwerkt er zijn avonturen uit zijn jeugdjaren in én zijn fascinatie voor de figuur Manke Fiel.

Pat pakt meteen groots uit!

KA: € 24,50 / VVK: € 22,50 / ABO +21 jaar: € 20,50 / ABO -21 jaar: € 18,50

Tickets kopen

 

hop hop flavoria

Duvelsverzen 

zaterdag 1 september
Cultuurzaal Oud Gasthuis, 20u00

Pat duvelt ook mee tijdens de befaamde Duvelsverzen. Voor meer informatie over de Duvelsverzen, klik hier

Bizar – zondag 2 september 

zaterdag 2 september
Cultuurzaal Oud Gasthuis, 16u00

Voor deze voorstelling ontwierp theatermaker-bricoleur Pat Van Hemelrijck het decor. Daarom verdient deze voorstelling een plaatsje in deze ‘duvelse periode’. Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman, die allerlei ‘reparaties’ komt uitvoeren. Hij opent kasten, sleutelt aan stopcontacten en vindt steeds iets wat hem compleet verrast.

Zij is soms geamuseerd, soms gegeneerd, soms verstoord en soms compleet gestoord door wat hij allemaal uitvoert. BiZAR is een speelse en muzikale voorstelling, vol auditieve en visuele verrassingen. Een absurde en woordeloze choreografie waarin herkenbaarheid en Belgisch objectensurrealisme samen een walsje
dansen.

KA +16 jaar: € 12 / KA -16 jaar: € 10 / VVK +16 jaar: € 11 / VVK -16 jaar: € 9

Tickets kopen

bizar

Openingsact  – vrijdag 7 september

vrijdag 7 september
Boekfosplein Asse

Tickets kopen

Concept, vormgeving & begeleiding.
Voor meer informatie over de openingsact, klik hier

Ukologisch Museum 

zondag 9 september
Tent Manke Fiel, Gemeenteplein 26

In tegenstelling tot de doordeweekse musea pakt Het Ukulogisch Museum zijn collectie ter plaatse uit en demonstreert ze aan hetbpubliek. De conservators zijn Peter Van Eyck en Luk Tegenbos. Behalve verwoede verzamelaars én bouwers van nieuwe Ukelelevarianten zijn zij ook begenadigde muzikanten.

Een concert is aaneenrijging van visuele en muzikale hoogstandjes, afgewisseld met hilarische demonstraties van bijna uitgestorven Ukulele-types. Het wonder van de Passe-Vitelele, de Telelele, de Violele, de Dokalele, de Jazz-o-flûtelele, … moet je met eigen ogen komen aanschouwen.

Programma geschikt voor muziekliefhebbers van 5 tot 95!

Tent Manke Fiel, Gemeenteplein 26 
Toegang = vrije gift

Hopduvelstoet – dé stoet natuurlijk 

zondag 9 september 
centrum Asse, 15u00 

Pat timmerde mee aan de stoet en komt voor de pinnen met een eigen stoetwagen!
Voor meer informatie over de openingsact, klik hier