Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

Een verduveld goed weekend! #hdf2016

TRANSFORMATIE : DUVELPARK

2 weken pop-up Duvelpark voor Assenaren

Heel wat voorbijgangers zagen het Gemeenteplein van Asse afgelopen week veranderen van parking tot iets wat stilaan begint te lijken op een park. Ook met dit experiment wil ‘Assenaar in de kijker’ tijdens de Hopduvelfeesten 2016 Maarten van de Voorde concreet tonen hoe openbare ruimte vorm kan krijgen.

In samenwerking met CC Asse, dienst Cultuur, Pasar Asse en Provincie Vlaams-Brabant werkten het Hopduvelcomité en Maarten van de Voorde een cultureel programma uit. Maarten zou Maarten niet zijn als hij de theorie niet zou omzetten in de praktijk. Al is dat maar tijdelijk.

Maarten van de Voorde over het Duvelpark: “Het Gemeenteplein van Asse is als beeld bij de Assenaar sterk verbonden met zijn functie als parkeerplaats. Deze openbare ruimte, als één van de belangrijkste centraal gelegen pleinen en omarmd door monumenten als het Gasthuis en het Gemeentehuis, moet de ambitie koesteren om naast zijn functioneel gebruik ook een meerwaarde te vormen in menselijke ‘beleving’.”

Vanaf 4 september kunnen Assenaren twee weken genieten van de voordelen van groen in de gemeentekern. 100 bomen en een grasplein ter grootte van een voetbalveld transformeren het Gemeenteplein tijdelijk tot een pop-up ‘Duvelpark’. Een aantrekkelijke toegankelijke ruimte die uitnodigt tot ontmoeting en waar muziek of spelende kinderen het geluid van de steenweg naar de achtergrond duwen. Assenaren kunnen er bovendien genieten van een brede waaier aan gratis activiteiten. Het exacte programma wordt begin september bekend gemaakt via onder meer www.hopduvel.be en andere media.

Kom op zondag 4 september om 14u zeker naar het Duvelpark en neem er deel aan de begeleide centrumwandeling in het kader van de tentoontstelling “Verbeeldend Asse”. Op 18 september is iedereen ook meer dan welkom om 14u voor een begeleide fietstocht. Beide zijn in samenwerking met Pasar. Meer info vind je hier.

FacebookTwitterEmail