Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

HOPDUVELFEESTEN 2018

DUVELSVERZEN

DUVELSVERZEN
zaterdag 1 september – CC Asse

Maak nader kennis met dichteres Carmien Michels en geniet van de verzen die bekende Assenaren Lieven Annemans en Pat Van Hemelrijck duvelen. 

Ook de ‘Lievelingen van de maan’ (leerlingen woord van de Kunstenacademie) trakteren op verzen die beroeren. Deze keer brengen Anouk Devenyns, Willem Coucke en Sueño De Smet hún ‘duvelsverzen’.

Een ‘bloem-lezing’ is er voor Luc Van Ginderdeuren, afscheidnemend directeur van AMAB vzw, genoegzaam bekend als ‘de beschutte werkplaats’. Tientallen jaren leidde Luc Van Ginderdeuren op eigen, minzame wijze, het maatwerkbedrijf dat personen met een arbeidshandicap volwaardige, kwalitatieve tewerkstelling biedt. De medewerkers van de groendienst van AMAB zorgen ervoor dat Assese hopranken de Hopduvelfeesten sieren.

En tussen de verzen door speelt Cro Magnon. Het trio is wel vaker ‘compagnon de route’ van Pat Van Hemelrijck en was al eerder te gast bij Duvelsverzen. Ze vergasten je op mooie muziekjes.

Gastvrouw is Dahlia Pessemiers-Benamar. 


Carmien Michels (1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Haar debuutroman ‘We zijn water’ haalde de shortlists van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014. Ook in andere genres gooit ze hoge ogen: in 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In 2016 haalde ze brons op het Wereld-kampioenschap Poetry Slam en werd ze Nederlands én Europees Kampioen Poetry Slam.

‘We komen van ver’ is haar poëziedebuut. Carmien Michels beent haar leven uit tot ze weet waar ze vandaan komt. In de straten van Münster, Parijs en Montreal herkent ze verloren vrienden in voorbijgangers en achtervolgt ze voorouders die zich in de verte haasten. Ze vervelt. Verzet zich tegen een op hol geslagen maatschappij. Draait de liefde een loer. Haar gedichten zijn vleselijk, soepel, krachtig en kwetsbaar.


Maatschappelijke betrokkenheid vinden we ook bij Assenaar Lieven Annemans. Hij is professor in de Gezondheidseconomie aan de faculteit Geneeskunde van de UGent en aan de VUB, maar doet ook onderzoek naar geluk. Zelf vindt hij een stukje geluk in het pennen van gedichten.


Tickets voor de DUVELSVERZEN op zaterdag 1 september koop je online of aan de balie in cc Asse
VVK: €12 // KA: €15 // ABO -21: €10 // ABO +21: €12 

Tickets kopen
FacebookTwitterEmail