Hopduvel

Hopduvel

Hopduvel

Een verduveld goed weekend! #hdf2016

URBANUS EN DE FANFAAR

Na een afwezigheid van achttien jaar brengt Urbanus in 2013 een nieuwe plaat uit: ‘Wan Troe Tie’. Om de release extra in de verf te zetten, besluit de man in de zomer van 2014 enkele festivals te doen. Vlaanderens grootste lolbroek deed vroeger wel eens gastoptredens op Dranouter en Rock Werchter, maar op eigen houtje stond Urbain nog niet op een festivalpodium. Hij beschouwt het als een nieuwe en frisse missie en een opwaardering van zijn uitgebreid oeuvre.

Voor deze festivaltour slaat de komiek de handen in elkaar met De Fanfaar, een Brusselse Nederlandstalige rockband. Zo’n bandje met vette gitaren en al even vette tattoos past perfect bij onze eminence grise. Na een 40-jarige carrière is deze nieuwe wending een verjongingskuur, zowel voor Urbanus als voor zijn publiek. Het lijkt wel of Urbanus zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. De tournee wordt zó een succes dat een vervolg in 2015 én 2016 niet kan uitblijven.

Veel gesten verkopen

Een volbloed rockzanger is Urbanus niet. Een gewone zanger ook niet. Maar veel gesten verkopen, dàt kan de cabaretier als geen ander. Samen met de ervaren muzikanten van De Fanfaar brengt hij een show met oneliners en rock & roll met veel haar op. De joelende en rondspringende menigte voor het podium is de peper in de kont die hem iedere keer tot het uiterste drijft.

FacebookTwitterEmail