Nog zo een goudklompje op het Hopduvelpodium. Als één van de jongste deelnemers en als topfavoriete won Grace Khuabi (20) in 2021 ‘The Voice van Vlaanderen’ (VTM). Met het geweldige ‘California Dreamin’ van Sia, ‘Tous les mêmes’ van Stromae, ‘Pon the floor’ van JLO en het aanstekelijke ‘Jerusalema’ haalde de Belgische met Congolese roots de overwinning binnen. Speciaal voor de finale vertaalde ze de tekst van deze song in het Lingala (één van de vier erkende nationale talen in Congo).

Mercy Grace

Ondanks het platencontract bij Universal Music besloot de jongedame éérst haar studies af te werken.
Maar Grace liet de muziek niet links liggen. Ze werkte rustig aan een aantal nieuwe nummers, waarvan ‘Freedom’ als eerste single: een vrolijk nummer, dansbaar, met soul en r&b-vibes.

Erg actief op YouTube

Onder de naam ‘Mercy Grace’ startte de Sint-Niklase ook een eigen YouTube-kanaal waarop ze regelmatig van zich laat horen. Eigen nummers, maar ook covers van o.a. Olivia Rodrigo, Billy Eilish, de Nederlandse zangeres Ayden, Torri Kelly, Adele, songs uit de tv-reeks ‘Glee’, Jessie Reyez, Justin Bieber, Ronnie Flex, Demi Lovato, Usher, … En hier en daar een danssessie: ‘Dancing Dalla Dalla!’ (Itzy)

Ook op Spotify publiceert Grace liedjes. Haar grote voorbeelden zijn Beyonce, Mariah Carey, Ariana Grande en Whitney Houston.

We zullen het maar toegeven zeker: Grace is onze favoriet dit weekend!

Boekfos
Zaterdag
19:20