Op zaterdag 10 september is jong en oud welkom voor een gezellige namiddag in het groen. Van 11u tot 17u kunnen kinderen vanaf 3 jaar plezier beleven tijdens de vele creatieve en veelzijdige activiteiten. Maar ook de volwassenen worden niet vergeten. De locatie voor dit alles? De prachtige en natuurlijke omgeving van het Hopveld. Ben jij klaar voor een onvergetelijke namiddag?

Plezier voor jong en oud

Wie het Hopdorp betreedt wordt meegenomen langs een waaier van activiteiten. Denk aan een avontuurlijke klimmuur, een interactieve muziekinstallatie van het Brusselse Amadeo Kollectif en enkele authentieke volksspelen.

Wie in een creatieve bui is kan een schilderij maken met de fiets of beeldhouwen met hamers, beitels en ytongblokken. Op het Hopveld staan de mandjes klaar voor de traditionele hoppluk. Wie na al die activiteiten toe is aan wat rust, kan chillen op één van de kussens of in de voorleeshoek.

Ook aan de volwassenen wordt dit jaar gedacht. Terwijl de kinderen zich amuseren, kunnen de volwassenen elkaar uitdagen voor een spelletje Kubb of petanque. Zin in meer avontuur? Dan is een initiatie wipschieten zeker iets voor jou!

Een hapje en een drankje

Van al die activiteiten krijg je gegarandeerd honger en dorst. Aarzel dus zeker niet om je picknickmand van de zolder te halen en breng je fleurigste picknickdeken mee. Kies je liever voor een kant-en-klaar alternatief? Broodjeszaak Pickels staat te popelen om je te verwennen met lekkere sandwiches en muffins.

Voor de tweede keer op rij zullen ook de lokale brouwers hun passie tonen. Bij De Koperen Markies en brouwerij Doks kan je terecht voor een dorstlessend biertje. Nog plaats voor een dessertje? Het ambachtelijk ijs van Ice Ice Baby is zeker een aanrader.

Zet je beste beentje voor

Naast de activiteiten aan het Hopveld kan je op zaterdagnamiddag ook deelnemen aan een interactieve wandeling. Illustratrice @Margo_zonder_t maakte voor de gelegenheid enkele prenten in ware ‘Waar is Wally’ stijl. Doorheen het parcours – dat start aan het Hopveld en eindigt op de Boekfos – kom je verschillende prenten tegen. Eenmaal aangekomen op de eindbestemming kan je genieten van een verfrissend drankje.

Praktische informatie

  • Zaterdag 10/09 van 11u tot 17u

  • Dorenweg (Asse)

  • €4 (ter plaatse te betalen). Wie in het bezit is van een zaterdag- of weekendticket heeft ook toegang tot het Hopdorp.

  • Het Hopveld is makkelijk bereikbaar met de fiets of te voet. Laat de auto dus voor de gelegenheid thuis.

  • Regen of zonneschijn, het Hopdorp vindt altijd plaats in de open lucht. Zorg dus voor de juiste kleding (zonnehoed, zonnecrème, regenjas of paraplu).

Hopveld
Zaterdag
11:00