Één van de populairste artiesten van het moment

Dé naam die op de sociale media van Hopduvel het meest de ronde doet: Metejoor! In zijn drukke tourneeschema voor deze zomer (er staan maar liefst 35 optredens op het programma), is er óók een plaatsje voor de Hopduvelfeesten: zondag om 19.35 uur!

Dat zullen we nog wel zien

Twee jaar geleden al zei m’n entourage dat het hard ging lopen. Ik weet nog precies dat ik zei ‘goh, dat zullen we nog wel zien’… zegt Metejoor. Maar stél dat het werkelijk zou gebeuren dan was ik de gelukkigste man ter wereld… en dat gebeurt allemaal nu!

Op korte tijd is Metejoor – ofte Joris Van Rossem – één van de populairste Vlaamse artiesten geworden. Zijn debuutalbum “Metejoor” ging méér dan 10.000 keer over de toonbank, de sympathieke Kempenzoon was te gast in talrijke televisieprogramma’s, er waren de uitverkochte theatershows in de lente en nu staat hij op de grote zomerfestivals.

Zus Lisa

Het was jongere zus Lisa, die in 2016 deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’, die hem meetroonde naar de studio van producer Hans Francken. Na een zangtest wist Hans het zeker: Je stem slaat in als een meteoor!. Het begin van een lange samenwerking.
Het was meteen raak met de eerste single, “Ik hou van jou”, het nummer werd genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor Radio2’s Zomerhit 2017.
Nadien volgde hits als “Blij om jou te zien” en “Het beste aan mij (ben jij)” (alweer genomineerd voor de Zomerhit 2020)

1 op een miljoen

Dé grote doorbraak kwam er in januari 2021 met “1 op een miljoen”, een duet met de Nederlandse Babet. Radiozenders in Vlaanderen én Nederland pikten de single op en dat resulteerde in Metejoors eerste nummer 1 hit met platina-status in de Ultratop. Het nummer werd intussen al tien miljoen keer gestreamd – daarmee was een van de grootste Vlaamse hits van 2021 een feit.

Het grote publiek sluit de warme pop van Metejoor, met catchy nummers en emotionele teksten, gezongen door één van de beste stemmen in Vlaanderen duidelijk in de armen én in het hart.

Asse, zorgen jullie voor een hartelijke ontvangst?

Boekfos
Zondag
19:35