Een extra lang openingsspektakel dit jaar dat al op 28 juni start. Het Hopvolk zal van de zomerperiode één lang openingsspektakel maken. Op een onverwacht moment, graag met veel toeschouwers erbij krijg je hen te zien, helemaal wit gekleed, op één groen lint na. Ze kiezen pleinen, markten, zomerse terrassen, feestelijke bijeenkomsten uit en brengen daar een grappig, bizar of zelfs alledaags tafereel.
Een fietser in witte outfit opgemerkt op een witte fiets die een groen lintje laat wapperen in de wind? Enkele dames gezien die hun oude witte bruidsjurk hebben opgediept en gepimpt hebben met een groen lint en die op het terras van de markt genieten van een wit wijntje? Een groep wandelaars tegengekomen die helemaal in het wit door het Assesse landschap trekken? Dat zijn ze!

En dan moet het echte openingsspektakel op vrijdag 9 september nog komen… Dat belooft! Het Hopvolk krijgt, letterlijk, hoog bezoek van de Hopduvel die in een speciaal voor deze feesten gemaakte kooi van 10 op 10 meter in de lucht wordt gehesen en over het podium zweeft. Dat zorgt voor een onwaarschijnlijk, nooit gezien spektakel!

Met dank aan het Hopvolk, aan de leden van de werkgroep Spektakels voor het creatieve doorzettingsvermogen en aan firma De Meuter voor de logistieke ondersteuning.

Boekfos
Vrijdag
21:30