Met Soulsister halen we een echte topper in huis.

De grote doorbraak voor Jan Leyers, Paul Michiels en Soulsister komt er in 1988 met de wereldhit ‘The Way To Your Heart’ en het debuutalbum ‘It Takes Two’. Soulsister maakt furore in heel Europa en komt zelfs de Amerikaanse Billboard Hot 100 binnen.

Heat

Maar het is hun tweede plaat, ‘Heat’ (1990), die zal uitgroeien tot één van de meest succesvolle in de Belgische muziekgeschiedenis. De energie die ervan afspat, is onweerstaanbaar. De weelde aan memorabele hooks en refreinen die track na track voorbijkomen, is ongeëvenaard.
Toch waren de makers er zelf niet helemaal gerust in. “De dagen vlak voor de release van een plaat hou je altijd een beetje je adem in,” vertelt Paul Michiels daarover. “Je hebt er zelf je ziel in gestoken, maar je hebt geen idee wat de mensen ervan zullen vinden.”

Stormloop

De reacties overtreffen de stoutste verwachtingen. In de winkels zorgt ‘Heat’ voor een stormloop. De eerste single uit het album, ‘Through Before We Started’, schiet meteen naar de top van de hitlijsten. Een jaar later, in oktober 1991, zijn van ‘Heat’ meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. ‘She’s Gone’ is op dat moment het vijfde nummer uit het album dat op single uitkomt, na ‘Well Well Well’, ‘Company’ en ‘Facing Love’. ‘Sweet Dreamer’ en ‘Fallen Angel’ zullen nog volgen. ‘Heat’ wordt de soundtrack van een generatie.

Geschiedenis

Vrijdag 9 september schrijft Soulsister opnieuw geschiedenis. Voor Jan en Paul is het immers een terúgkeer naar de Hopduvelfeesten. Het fijne toeval wil dat zij speelden op de allereerste editie; toen nog Popduvel (1986) genaamd.
Iets zegt ons dat dit een memorabel concert wordt. Wedden dat ze op de Boekfos ook ‘The Way To Your Heart’ vinden?

Wist je dat…

  • Soulsister zijn nieuwe songs opneemt in DESTUDIO in Krokegem? Dirk Miers, de eigenaar van deze opnamestudio, speelt deze avond meteen na Soulsister (00.15 uur) zelf ten dans met zijn coverband Bump.
  • Soulsister enkele maanden geleden een Lifetime Achievement Award kreeg? Een onderscheiding voor zijn indrukwekkende muzikale carrière.
  • er met saxofonist Jan Eggermont een Assenaar mee op het podium staat? Jan is ook saxofonist van dienst bij onder meer Natalia en Coco Jr.
Boekfos
Vrijdag
22:00