Maak kennis met : High Hi

Vurig en verfrissend tegelijkertijd

HOPFEEST Hopmarkt
21.00 tot 21.45uur

De alternatieve popband High Hi kan heel wat adelbrieven voorleggen. In 2014 haalt de band de finale van Humo’s Rock Rally en Studio Brussel selecteert hen voor De Nieuwe Lichting. Meteen na de release van debuutalbum ‘Hindrance’ (2017) volgt een intensieve concerttour in België en Nederland.

Niettegenstaande de drukke agenda slaagt het drietal er toch in om enkele nieuwe songs op te nemen. EP ‘Imminent’ verschijnt in 2018.

Firepool

De formatie houdt het hoge werkritme aan en sleutelt verder aan een gewijzigde sound. De Leuvenaars trekken zich samen met Daan Schepers (Warhola, Eefje De visser, Bazart) terug in de studio voor de opnames van de opvolger van Hindrance’.

Het trio heeft niet alleen verstand van goede muziek maar ook van marketing. Ter promotie van hun tweede album ‘Firepool’ releast de band sinds november 2019 elke maand 1 nieuw nummer; telkens op de 13e.

Bijzonder mooie blend in de duetten

Schipperend tussen new wave, poprock en shoegaze klinkt High Hi voornamelijk als een eighties indieband. Tegelijkertijd is de band niet bang voor het combineren van catchy refreinen met ietwat experimentelere songs.

Da Music: “De sound van High Hi schuift iets meer richting pop, maar blijft voldoende scherpe randjes hebben. Bovendien krijgen we ook meer duetten, waarbij het contrast tussen de stemmen van Ooghe en Beerten voor een bijzonder mooie blend zorgt. ‘Firepool’ klinkt zoals de titel: vurig en verfrissend tegelijkertijd.”

Zoals de Hopduvel zélf quoi!

BAND:

Anne-Sophie Ooghe – guitar, vocals
Dieter Beerten – drums – vocals
Koen Weverbergh – bass

LINKS:

https://www.facebook.com/HighHiBand/
https://www.highhi.be
https://instagram.com/highhiband/
https://twitter.com/highhi_band