Praktisch

Locaties

De optredens op vrijdag, zaterdag en zondag gaan door op parking Boekfos in het centrum van Asse.
Het Hopdorp op zaterdag bevindt zich naast het hopveld in de Dorenweg.
De Hopduvelstoet op zondag volgt het volgende parcours : Stationstraat, Weverstraat, Steenweg, Nieuwstraat, Muurveld, Hofveld, Bloklaan, Sint-Martinusstraat, Kerkplein, Kerkstraat, Markt

Toegang

De optredens op het Boekfosplein op zondag zijn gratis. Dagtickets bedragen € 17 voor vrijdag en € 19 voor zaterdag. Voor een weekendticket betaal je € 32.
Voor het Hopdorp betaal je € 4 ter plaatse. Wie in het bezit is van een zaterdag- of weekendticket heeft ook toegang tot het Hopdorp.

Deelname aan de jogging op zaterdag betaal je ter plaatse :
• €6 volwassenen
• €4 uitsluitend voor Start to run (SANO)
• €2 kidsrun

Mobiliteit

Vanuit dragen ook wij het milieu een warm hart toe. De belangrijkste initiatieven vind je hier terug.
Kom je naar de Hopduvelfeesten, pas dan zo veel mogelijk het STRAP-principe toe. Een principe waar Stappers, Trappers, Openbaar Vervoer en Personenvervoer in die volgorde prioriteit krijgen.

Met de fiets

Voor de Trappers is er een bewaakte fietsenstalling aan de Sint-Martinus Middenschool.

Openbaar vervoer

Het station van Asse ligt op nauwelijks 5 minuutjes wandelen van het Boekfosplein. Voor meer informatie over de treinuren: http://www.belgianrail.be/nl
Vlakbij het cultuurcentrum vind je de bushaltes ‘Belvédère’ en ‘CC Asse’.De dienstregelingen van de bussen kan je raadplegen op www.delijn.be

Met de wagen

Dit plan toont de aanbevolen plaatsen om te parkeren. Vertrek tijdig: houd rekening met de avondspits en het zoeken naar parkeerplaats.

Veilig feesten

Bij het betreden van het terrein kan je rechtmatig afgetast worden.

Op het festivalterrein zijn volgende zaken verboden: flessen (zowel glas als plastic), blikjes, scherpe of gevaarlijke voorwerpen, wapens, alcoholische dranken, laserpennen, bandopnemers, professionele camera’s, flesjes parfum en deodorant.

Wel toegelaten zijn geleidehonden voor mensen met een visuele handicap, boterhammen, inschuifbare paraplu’s zonder pin (géén parasols), plastiek en dekens om op te zitten/liggen en zonnecrème..

Wanneer bezoekers gevat worden met drugs of verboden wapens, zal de politie verwittigd worden die een proces-verbaal zal opstellen. De boete zal onmiddellijk moeten betaald worden, de security zal het toegangsbandje afnemen en de toegang tot de feesten ontzeggen.

Op en rond het festivalterrein (en de openbare weg) is het ten strengste verboden flyers of ander promotioneel materiaal te verdelen.

Toegangkelijkheid

Het Hopduvelcomité streeft ernaar zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de feesten:

  • Het volledige terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo zal er een specifieke ingang, een verlaagde toog, een aangepaste toilet en een rolstoelpodium zijn. Ook mensen die minder goed te been zijn en tijdens een optreden willen zitten, kunnen terecht op dit podium. Ook de stoet kan vanop een van beide tribunes worden gevolgd. Aan het rolstoelpodium kunnen mensen met een beperking bovendien hulp krijgen van een Hopduvelmedewerker.
  • Er zijn drie extra voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een beperking, gelegen in de Vronemeers aan het kruispunt met Boekfos.
  • Voor personen die een hoorapparaat gebruiken, is het niet evident om te genieten van een optreden. Een ringleiding zorgt ervoor dat zij het elektrisch versterkte geluid zonder storende omgevingsgeluiden kunnen horen.
  • Personen met een visuele beperking kunnen de optredens op de videowall bekijken. Verder zorgen we voor grote pictogrammen om je wegwijs te maken.
    Wanneer je de Hopduvelfeesten wil bezoeken, maar je beperking maakt het onmogelijk om dit zonder begeleiding te doen, kan je dit laten weten via mail aan info@hopduvel.be en dit vóór 5 september. Je begeleider kan dan gratis toegang krijgen.