Purple Devil Tail
© Veerle Slootmans

Berrewet Soundsystem

COMEBACK VAN HET LEGENDARISCHE DJ-COLLECTIEF
VRIJDAG: 01u00 - 04u00

De jaren 90 en begin 2000 waren legendarisch. Zaal ’t Smis en jeugdhuis ’t Bronneken waren hun thuis. Ze stonden er avond na avond achter de draaitafels, organiseerden er zelf party’s en pakten de zaal in in zilverpapier. Plaatsten de dj-booth middenin ’t Smis op een toren. En haalden met Wout (Sylver), Phi-Phi en Regi als eersten dj’s uit de discotheken naar Asse. En voor hun lichtshow alleen al bleek de stroomcapaciteit op de Hopmarkt niet voldoende zodat er een externe generator aan te pas kwam.

Sets vanuit de living
Gouden tijden voor Berrewet Soundsystem, een vriendengroep gegroeid uit de leiding van KSA Walfergem. Een bloeiend gezinsleven en een professionele carrière lieten het DJ-vuur uitdoven. Tijdens de coronacrisis pikten de broers Joris en Wim Van der Straeten de draad terug op met sets vanuit de living. De DJ-microbe stak ook neven Pieter en Filip aan. En met John hesen ze een vijfde lid aan boord.

Pia Zadora
Voor het feestje van de Hopduvel graaien de DJ’s in de platenbak van 70’s, 80’s, 90’s afgewisseld met streepje jaren 2000. Abba, Michael Sambello en Cheap Trick. Maar ook Toto, Van Halen en TC Matic. Daft Punk, Faithless en Push. En het onsterfelijke ‘When the rain begins to fall’ van Pia Zadora en Jermaine Jackson. Natuurlijk. Nadat Naft u uit uw sokken heeft geblazen, is het tijd voor de reünie van Berrewet Soundsystem. Doe er uw voordeel mee! Allez dansez!

“Dat we nu de eerste dag van de Hopduvelfeesten mogen afsluiten, maakt voor ons de cirkel rond. We gaan er een ferme lap op geven en er iets speciaals van maken !!”
(Joris – Spek - Van der Straeten, bezieler van Berrewet)

“Op zoek naar een geschikte naam gingen we op zoek in het woordenboek van het Asses dialect. Verder dan de letter B zijn we niet gekomen want Berrewet (kruiwagen) vonden we wel goed klinken.”
(Wim – Leiver – Van der Straeten)

Danku! We hebben je aanvraag goed ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Huinegem 2-4
1730 Asse
info@hopduvel.be