© Hugo Van Beveren

Rumbaristas

FEESTELIJKE MIX VAN RUMBA, TARANTELLA EN BALKANMUZIEK
ZONDAG: 19u30 - 20u45

Rumbaristas is een bijzonder interessant wereldmuziek-gezelschap met roots en invloeden uit zowel de Zuid- als Centraal-Europese muziek. ‘Rumba’ is niet alleen muziek, in de Latijns-Amerikaanse traditie betekent ‘rumba’ evenzeer ‘reizen’.

De groep is opgebouwd rond de Catalaanse rumbero Willy Fuego (La Kinky Beat, Amparanoia,…), de ritmesectie Roel Poriau en Tomas De Smet (Think of One, Laïs) en de Frans-Siciliaanse-Poolse multi-instrumentalist Thomas Morzewski (bekend als artistieke draaischijf van het Orchestre International du Vetex)

Zeer goed onthaald
Voor hun debuutalbum werkten ze samen met producer David Bourguignon, bekend van zijn werk met Manu Chao. Nummers als ‘Como Como’, ‘Mala Hierba’ of ‘Sabe a Miel’ passeerden vlot op de radio en lieten horen waar Rumbaristas een patent op heeft: een feestelijke en aanstekelijke mix van rumba, tarantella en balkanmuziek.

Origineel is zonder meer dat er zonder complexen wordt gezongen in het spaans, italiaans of nederlands. Rumbaristas’ eerste album werd ook binnen de Europese wereldmuziek scene zeer goed onthaald.

https://www.youtube.com/watch?v=75Sz6dP--aM https://www.youtube.com/watch?v=PNytv2b9tyo https://www.youtube.com/watch?v=BZf1rAiBsOg

> Tickets
Danku! We hebben je aanvraag goed ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Huinegem 2-4
1730 Asse
info@hopduvel.be
Developed by